Nejaktuálnější informace o volném ubytování najdete v sekci Rezervace v našem rezervačním sytému.

Penzion V Kapli se nachází v historické budově bývalé kaple sv. Markéty, která byla součástí Cisterciáckého kláštera, dnešního Zámku Žďáru, nedaleko barokního poutního kostela Zelené hory - památky UNESCO.

Služby

ALSASKÉ VÍNO

Pro velký úspěch jsme navázali spolupráci s alsaským vinařstvím Leipp-Leininger a stali jsme se tak přímým dovozcem těchto exkluzivních vín pro Českou republiku.

Našim hostům proto můžeme nabídnout tuto lahůdku mezi světovými víny za bezkonkurenční ceny. Jejich chuti se málokteré víno vyrovná.

KERAMIKA

Prostředí našeho Penzionu V Kapli a jeho kavárny neodmyslitelně dotváří keramika z dílny Jitky Hendrychové a její dcery Lucie.

Každé dílo, jenž vidíte, je naprostý originál a téměř každé může zdobit Váš byt, dům, nebo zahradu.

Keramika pálená při teplotách vyšších než dvanáct set stupňů je mrazu odolná a vydrží tak i zimy na Vysočině.

DOMÁCÍ SUŠENÁ ŠUNKA

Kvalitní maso, ušlechtilá plíseň, skvělé podmínky a zejména poctivá práce pana majitele. Záruka neskonalé dobroty.

Postup výroby je rozložen do 6 měsíců. Šunka po měsíčním nakládání a lehkém uzení zraje obalena v ušlechtilé plísni. Navštivte náš Penzion V Kapli a přesvědčte se sami. První vzorky jsou už k ochutnání.

Všechny naše služby

Video prohlídka

Novinky

Kočár s Baronem

Nabízíme projížďku kočárem po okolí. Kočár je možné využít pro 2 až 4 osoby a je to úžasný zážitek a zpestření Vašeho pobytu. Nutno objednat 12 hodin předem. Hodina projížďky 600 Kč. Nechte se povozit v krásném kočáře  černým běloušem Boulogne jménem Baron.

Vynikající kuchyně v restauraci Grand Poppet.

Nová služba: Dle Vašeho požadavku Vás odvezeme do nové skvělé restaurace Grand Poppet a po večeři máte zajištěnu dopravu zpět do našeho penzionu. A to zdarma.

Zobrazit všechny novinky

Domácí šunka

V prostorách kuchyňky v přístavbě se za prosklenými dveřmi suší vepřové vykostěné šunky na způsob tyrolského špeku a hovězí falešná svíčková na způsob hovězího karé. Kvalitní maso, ušlechtilá plíseň, skvělé podmínky a zejména poctivá práce pana majitele. Záruka neskonalé dobroty.

Postup výroby je rozložen do 6 měsíců. Šunka po měsíčním nakládání a lehkém uzení zraje obalena v ušlechtilé plísni. Maso postupně ztrácí obsah vody, zahřívá se na teplotu 40 °C v jádře masa a jeho hmotnost je na konci procesu poloviční. Navštivte náš Penzion V Kapli a přesvědčte se sami. První vzorky jsou už k ochutnání.

Návštěvní kniha

Napiště nový záznam do knihy návštěv

 
 
 
 
 
 
* Položky s hvězdičkou je nutné vyplnit.
74 entries.
Daniel Spilka
Ubytování bylo super! Jel jsem na služební cestu a přespal tak bohužel jen jednu noc, ale prostředí, pokoje i snídaně mohu ohodnotit 10/10 🙂
Stejně jako před lety, zážitkový nastal lov, zas přináší podněty, utápím se v toku slov. Zasluhuje sonety, radost patří k životu. Životem jsme semletý, trouba ztrácí hodnotu, dobytek je hovězí. Krásný kousek planety, kdo chce, ten je ujetý, hrdlo k hrdlu náleží. A svět spadlý z komety - Kaple svaté Markéty.
Dobrý den,dekujeme za vše. Bylo to fajn a zahrada a vína jsou skvělá, výborná kuchyně a vše za velmi rozumně ceny.Nashledanou Zuzana a radek
Vašek
Stejně jako před lety, zážitkový nastal lov, zas přináší podněty, utápím se v toku slov. Zasluhuje sonety, radost patří k životu. Životem jsme semletý, trouba ztrácí hodnotu, dobytek je hovězí. Krásný kousek planety, kdo chce, ten je ujetý, hrdlo k hrdlu náleží. A svět spadlý z komety - Kaple svaté Markéty.
ašek
http://ovafory.blog.cz/1707/sonet-svate-markety
Jan
Krásné prostředí, od kaple před zahradu až po hotelový pokoj. Výborné snídaně, vstřícný personál, prostě všechno bezva. Moc doporučuji!