Nejaktuálnější informace o volném ubytování najdete v sekci Rezervace v našem rezervačním sytému.

Penzion V Kapli se nachází v historické budově bývalé kaple sv. Markéty, která byla součástí Cisterciáckého kláštera, dnešního Zámku Žďáru, nedaleko barokního poutního kostela Zelené hory - památky UNESCO.

Služby

ALSASKÉ VÍNO

Pro velký úspěch jsme navázali spolupráci s alsaským vinařstvím Leipp-Leininger a stali jsme se tak přímým dovozcem těchto exkluzivních vín pro Českou republiku.

Našim hostům proto můžeme nabídnout tuto lahůdku mezi světovými víny za bezkonkurenční ceny. Jejich chuti se málokteré víno vyrovná.

KERAMIKA

Prostředí našeho Penzionu V Kapli a jeho kavárny neodmyslitelně dotváří keramika z dílny Jitky Hendrychové a její dcery Lucie.

Každé dílo, jenž vidíte, je naprostý originál a téměř každé může zdobit Váš byt, dům, nebo zahradu.

Keramika pálená při teplotách vyšších než dvanáct set stupňů je mrazu odolná a vydrží tak i zimy na Vysočině.

DOMÁCÍ SUŠENÁ ŠUNKA

Kvalitní maso, ušlechtilá plíseň, skvělé podmínky a zejména poctivá práce pana majitele. Záruka neskonalé dobroty.

Postup výroby je rozložen do 6 měsíců. Šunka po měsíčním nakládání a lehkém uzení zraje obalena v ušlechtilé plísni. Navštivte náš Penzion V Kapli a přesvědčte se sami. První vzorky jsou už k ochutnání.

Všechny naše služby

Video prohlídka

Novinky

Rybolov

RYBÁŘSKÁ SEZÓNA ZAHÁJENA. V dubnu máme na sádkách otevřeno každou sobotu a neděli od 10 do 17 hodin (v případě nepříznivého počasí je zavřeno). Máte chuť na čerstvého pstruha, chcete dětem nebo vnoučatům ukázat krásy rybolovu nebo prostě jen relaxovat uprostřed bývalého cisterciáckého kláštera? Zachytejte si na středověkých sádkách! Pokud se vám nechce lovit, rádi […]

Vynikající kuchyně v restauraci Grand Poppet.

Nová služba: Dle Vašeho požadavku Vás odvezeme do nové skvělé restaurace Grand Poppet a po večeři máte zajištěnu dopravu zpět do našeho penzionu. A to zdarma.

Zobrazit všechny novinky

Domácí šunka

V prostorách kuchyňky v přístavbě se za prosklenými dveřmi suší vepřové vykostěné šunky na způsob tyrolského špeku a hovězí falešná svíčková na způsob hovězího karé. Kvalitní maso, ušlechtilá plíseň, skvělé podmínky a zejména poctivá práce pana majitele. Záruka neskonalé dobroty.

Postup výroby je rozložen do 6 měsíců. Šunka po měsíčním nakládání a lehkém uzení zraje obalena v ušlechtilé plísni. Maso postupně ztrácí obsah vody, zahřívá se na teplotu 40 °C v jádře masa a jeho hmotnost je na konci procesu poloviční. Navštivte náš Penzion V Kapli a přesvědčte se sami. První vzorky jsou už k ochutnání.

Návštěvní kniha

Napiště nový záznam do knihy návštěv

 
 
 
 
 
 
* Položky s hvězdičkou je nutné vyplnit.
64 entries.
Marian Slaninka
V penzionu Kaple jsem byl podruhé a mé dojmy jsou pokaždé lepší. Ubytování je na vysoké úrovni a služby snad na ještě vyšší. Kombinace podnebí na Vysočině, čistoty a vůní v penzionu a jeho zahradě stejně jako vlídnost personálu je to, co vytváří velice positivní dojem z pobytu. Ceny jsou více než přijatelné. Osobně jen mohu konstatovat, že mi je líto, že služební cesty do Žďáru nemohu absolovovat na delší dobu 😉
Rita Váchová
Do penzionu se vracíme už několik let - skvělá atmosféra, vždy příjemní majitelé i ostatní slečny z obsluhy, báječné večerní grilování, vkusné a stylové ubytování, zahrada s posezením, ........... tady se člověk cítí skvěle A snídaně, které jinde nezažijete : ) Doporučujeme všem a majitelům patří velký dík
Novotná P.
Novotná P.
administrator
úžasný